Get a Quotation We’ll get back to you with the best offer

Creştere excepţională în plin declin economic

Compania vrea să-si extindă investiţia de la Buzău, însă analizează şi relocarea afacerilor în Bulgaria, la Ruse "Am refuzat criza!" Aces­ta este mesajul pe care Bogdan Niţu,


Compania vrea să-si extindă investiţia de la Buzău, însă analizează şi relocarea afacerilor în Bulgaria, la Ruse.
"Am refuzat criza!" Aces­ta este mesajul pe care Bogdan Niţu, directo­rul general al Superlit România, îl transmite constant, în ultimii ani, timp în care economiile la nivel mondial s-au prăbuşit una după alta, ca într-un joc de do­mino. Optimismul pe care îl afişează mana­gementul companiei nu este deloc superficial sau întâmplător. Cifra de afaceri a companiei, care a crescut continuu în ani de puternică criză, confirmă aşteptările unei echipe de profesionişti care refuză cu încăpă­ţânare să cedeze în faţa recesiunii.

SUPERLIT a construit în 2008 fabrica de la Buzău unde lucrează în prezent 120 de angajaţi şi se produc peste 200 km de ţevi PAFISN / GRP pentru diverse proiecte de infrastructură (reţele de apă şi canalizare), irigaţii sau microhidrocentrale.


Creştere a vânzărilor cu 25% în 2012


„Trendul ascendent din ultimii trei ani ne-a confirmat că strategia adoptată a fost bine pusă la punct. În 2009 am raportat o cifră de afaceri de 3,8 milioane de euro iar în 2010 am crescut la 6,3 milioane de euro. Anul trecut ne-am propus şi am reuşit să stabi­lim un nou record iar vânzările de peste 14 milioane de euro au depăşit chiar şi cerinţele acţionarilor noştri. Sperăm ca anul acesta să înregistrăm cea de-a patra creştere consecutivă şi să depăşim cifra de afaceri de anul trecut cu peste 25%", a declarat Emre Ozgen, directorul financiar al companiei, care s-a alăturat echipei SUPERLIT după cinci ani petrecuţi la Ernst & Young în Turcia şi o scurtă experienţă la FIBA Holding.

SUPERLIT şi-a concentrat resursele şi eforturile asupra unor seg­mente de piaţă şi oportunităţi nou create iar riscurile au fost previzi- onate şi gestionate corect. Compania a reuşit să exporte produsele în numeroase ţări europene cum ar fi Spania, Norvegia, Austria, Ucraina, Italia, Grecia, Ungaria şi în perioada următoare va încheia contracte importante cu parteneri din Franţa, Germania şi Polonia.

Puţine companii se pot lăuda cu o performanţă economică similară: o creştere a cifrei de afaceri de aproape patru ori în ultimii trei ani şi triplarea numărului de angajaţi în timp ce cuvintele de ordine la nivel mondial au fost reducerile de personal, tăierile de costuri şi bugetele reduse an de an.


Pariul pe Europa - câştigător


„Grecia si Spania sunt printre ţările cel mai serios afectate de criza economică şi probabil sunt puţini cei care s-ar fi gândit anul trecut să-şi caute acolo noi pieţe de desfacere. SUPERLIT a câştigat o li­citaţie de 750 de mii de euro pentru un proiect de lângă Atena şi tot în 2011 au plecat către Spania peste 250 de camioane încărcate cu ţevile produse la Buzău, pentru un canal de irigaţii co-finanţat de către Uniunea Europeană", a declarat Andreea Hancioglu, direc­torul de vânzări al companiei, care are o experienţă de peste zece ani în SUPERLIT şi a reuşit să facă produsele companiei cunos­cute şi apreciate în peste 30 de ţări răspândite pe trei continente.
„Este dificil sa pătrunzi în Norvegia şi Austria, ţări cu o lungă isto­rie în construcţia de microhidrocentrale şi relaţii bine consolidate între beneficiari şi furnizorii de materiale. Am reuşit totuşi ca într-un timp relativ scurt să câştigăm încrederea unor companii cheie din acestă industrie, în principal prin perseverenţă şi seriozitate. Suma proiectelor livrate către aceşti parteneri a depăşit anul trecut cifra de patru milioane de euro şi va continua sa crească", a mai spus Andreea Hancioglu.


Planuri de viitor: Buzău sau Ruse?


Datorită unei investiţii care până în prezent a depăşit cifra de 15 milioane de euro, fabrica de ţevi şi accesorii SUPERLIT nu este doar un model de business de succes, ci şi un stimulent pentru dezvoltarea municipiului Buzău plătind taxe si impozite de peste 1,5 milioane de euro anual şi asigurând locuri de muncă pentru 120 de oameni. Pentru ca povestea de succes începută în 2008 să continue, compania trebuie să-şi dezvolte capacităţile de producţie şi este hotărâtă să facă acest pas în perioada imediat următoare, prin dublarea investiţiei iniţiale. Singurul obstacol ar putea fi lipsa unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţilor de logistică şi depozitare.
„Oferta de relocare venită din Bulgaria va fi luată în considerare doar ca ultimă soluţie si contăm pe sprijinul autorităţilor buzoiene pentru a rezolva această problemă", a declarat Ozcan Caglar, di­rectorul de producţie al firmei buzoiene.


Strategie corectă, o echipă de profesionişti şi un pic de noroc

Acestea sunt cele trei elemente menţionate de către Bogdan Niţu, directorul general al SUPERLIT, atunci când este întrebat ce stă în spatele acestui mic miracol. Optimismul său este justificat de rezultatele obţinute până în prezent şi se bazează pe experienţa unei echipe de management cu un background profesional remar­cabil. „ţintim depăşirea pragului de 25 milioane de euro cel târziu în 2014, în principal prin creşterea exporturilor şi consolidarea rela­ţiilor de afaceri dezvoltate în ultimii ani. Privim cu încredere în viitor si suntem convinşi că vom reuşi", a declarat Bogdan Niţu.


Superlit, în cifre

-   3,85 milioane de euro în 2009
-   6,31 milioane de euro în 2010
-   14,05 milioane de euro în 2011
-   Creştere de peste 25% estimată pentru 2012
-   120 de angajaţi
-   Producţie anuală: 200 km de ţevi PAFSIN (poliester ar­mat cu fibre de sticlă si inserţie de nisip)
-   Peste 1.500.000 de euro taxe şi impozite plătite în 2011